Onze Historie

In 1934, inmiddels meer dan 85 jaar geleden, had men last van een wereldwijde crisis. Opa, Hein van Rijswijck, raakte toen zijn baan kwijt. In plaats van bij de pakken neer te zitten, startte hij in Eindhoven een eigen bedrijf. Een gok? Misschien. Maar hij vertrouwde op zijn vakmanschap en zijn durf om dingen aan te pakken. In een heftige crisis herken je de echte ondernemers. En hij was er één. Ondanks de crisis in de jaren dertig was het jonge bedrijf Van Rijswijck erg succesvol en ontstond er een kring van vaste klanten.

Jubileum video 75 jaar Van Rijswijck

Kenmerkend voor de aanpak door de jaren heen is dat we echt betrokken zijn. Wij bouwen een hechte relatie op met onze opdrachtgevers. Een relatie die staat als een huis. Opa stichtte niet alleen een flink bedrijf, maar ook een fors gezin met 10 kinderen. In 1966 nam pa Leo met zijn drie broers de zaak over. Hij maakte er een bedrijf van dat op vele markten thuis is. Van Rijswijck was en is actief in alle segmenten. Van woningbouw tot scholen, van  renovaties tot industriehallen. Vader Leo bouwde het bedrijf niet alleen verder uit, hij vernieuwde het ook. Als een van de eersten zag hij dat de computer veel meer was dan een uitgebreid rekenmachientje en benutte hij de kracht van nieuwe technieken.

Arjaan en Jelle staan voor de derde generatie. De echte familiebedrijven verdwijnen langzaam en dat is jammer. Familiebedrijven gaan bij uitstek voor de continuïteit. Wij zijn ook echte bouwers gebleven en geen projectontwikkelaars geworden. Een familiebedrijf als het onze investeert in zijn medewerkers en gaat met hen een lange relatie aan. Dit vertaald zich in betrokkenheid, loyaliteit en verantwoordelijkheid van al onze medewerkers. Hierdoor zijn we in staat om tegen een goede prijs kwalitatief hoogstaande projecten te realiseren

TERUG NAAR OVER ONS